Binnenkijken bij

Annemieke en Rob

Binnenkijken bij Rob en Annemieke: een mooie symmetrische keuken om samen in te koken

Rob en Annemieke woonden al 35 jaar in hun huis, waarvan de keuken al 27 jaar een trouwe dienst leverde. Kortom: tijd voor vernieuwing. In deze binnenkijker vertellen Rob en Annemieke over hun keuzes en ervaringen rondom hun nieuwe keuken van Keukenexpo.

Een Keuken met Visie: Het Ontstaan van een Idee

Annemieke begint enthousiast te vertellen: “We besloten dat het tijd was voor verandering. Via onze buren ontdekten we Keukenexpo, waar we Jan Hoppenbrouwer ontmoetten. Hij begeleidde ons door het hele proces, van schetsen tot voorstellen. In de showroom vielen we meteen voor de kleur van de keuken. Dat gebeurt eigenlijk altijd bij ons, Rob en ik zijn het snel eens over dat soort dingen. Afhankelijk van de lichtinval lijkt de kleur van de keuken soms grijs, soms gemêleerd zwart. Dankzij onze lichte muren en vloer voelt onze keuken eigenlijk helemaal niet donker aan.”

Functioneel Ontwerp: Meer dan Alleen Esthetiek

“Keukenexpo staat er ook wel om bekend dat ze mooie symmetrische keukens maken”, zegt Annemieke. “Dat vinden wij ook altijd erg mooi. We hadden al een specifieke wens om het raam te verhogen, waardoor we het spoelgedeelte van de keuken onder het raam konden plaatsen. Ook lijkt het alsof de koelkast en vriezer zijn ingebouwd maar eigenlijk is dat niet het geval.” Jan’s ontwerp resulteerde in een perfect symmetrische lay-out, met slim geïntegreerde apparaten die naadloos in de ruimte passen.

Samen Koken in Harmonie: Ruimte en Samenwerking

“Wij vinden elkaar heel leuk, maar we hadden altijd het gevoel dat we te dicht op elkaar stonden tijdens het koken”, zegt Annemieke lachend. “Nu kunnen we eindelijk samenwerken in de keuken en groenten snijden zonder in elkaars weg te staan.” Rob voegt eraan toe: “Onze vorige keuken was gewoon te klein voor ons beiden. Deze nieuwe indeling geeft ons voldoende werkruimte en comfort om echt samen te genieten van koken. We zijn van ongeveer 2,5 naar 7 meter werkblad gegaan. Daar worden wij erg blij van!”

Een Praktische Keuken: Slimme Opbergoplossingen en Fijne Apparaten

Een van de meest opvallende kenmerken van de nieuwe keuken zijn de slimme opbergoplossingen. Annemieke legt uit: “We wilden praktisch zijn bij het ontwerpen van de keuken. Alles is binnen handbereik. De kruiden liggen bijvoorbeeld in een lade onder de kookplaat, met etiketten zichtbaar, wat koken gemakkelijk maakt.” Rob is vooral te spreken over de apparaten in de nieuwe keuken. “De oven is geweldig, met een pizzastand die perfecte resultaten oplevert! Ook de Bora kookplaat is heel fijn. Het verminderde geluid van de afzuigkap maakt koken veel aangenamer.”

“Zelf heb ik ook nog de lampjes aangepast”, vertelt Rob. “Nu kunnen ze ook nog gedimd worden en apart worden aangezet

Service en Uitvoering: Een Vlotte Samenwerking

Rob en Annemieke zijn tevreden over de samenwerking met Keukenexpo. “Jan was professioneel en communiceerde goed. De plaatsing werd gedaan door Evert en zijn zoon. Dat verliep soepel en eventuele problemen werden snel opgelost. Als vrienden bij ons binnenkomen dan staan ze allemaal versteld van de nieuwe keuken. Vooral vergeleken met onze vorige retro keuken is het een groot verschil.”