Binnenkijken bij

Nicole en Frans

Binnenkijken bij Nicole en Frans: Een prachtige leefkeuken met spoeleiland en bar

Voor het nieuwe huis van Nicole en Frans was het stel op zoek naar een nieuwe keuken. Gelukkig wisten zij al precies wie hen daarmee kon helpen. Hieronder vertelt Frans over de keuzes die ze hebben gemaakt en over hun ervaring rondom het hele proces.

De vertrouwde keuze voor Keukenexpo

Aangezien het stel een positieve ervaring heeft gehad met Keukenexpo bij de verbouwing van de keuken in hun vorige huis, kozen zij opnieuw voor deze keukenexpert. Frans legt uit: “We hebben al eerder een keuken bij hen besteld in ons vorige huis. Dat was eigenlijk naar tevredenheid en zo zijn we eigenlijk weer bij hen terechtgekomen.”

“Hun sterke punten zijn het hebben van diepgaande kennis van zaken en het geven van doordacht advies”, vervolgt Frans. “Ze hebben ons geadviseerd om niet een kookeiland, maar een spoeleiland met bar te nemen. Als je dan aan het koken bent dan heb je niet dat je al het vet en alle etensgeuren meemaakt tijdens het borrelen. Ondertussen is het wel heel gezellig om tijdens het snijden van groenten of het klaarmaken van hapjes en dat soort dingen contact te hebben met mensen aan het barretje.”

De wensen voor de keuken

“We hadden een specifieke wens voor Gaggenau apparatuur en we wilden graag een Quooker. De medewerkers van Keukenexpo hebben die apparatuur heel mooi verwerkt in de keukenwand. Deze wand is eigenlijk zelf ontworpen en ze hebben de apparatuur – zoals de ovens en de warmhoudlade – met MDF om de bestaande Amerikaanse koelkast heen gebouwd. Dat is allemaal heel goed gegaan.”

Een open woonkeuken met veel ruimte

“Eerst was de keuken ook apart van het huis omdat er een muur tussen zat”, vertelt Frans. Wij hebben zelf die muur weg laten breken. Hierdoor is er heel veel ruimte ontstaan en is het een echte woonkeuken geworden. De ruime opzet is wel een van mijn favoriete dingen aan de keuken. Er is ook veel opbergruimte in de lades en op het werkblad. Daarnaast is er heel goed nagedacht over de indeling zodat alles op de juiste plek binnen handbereik zit.”

Uitstekende service

De service van Keukenexpo werd voor de tweede keer op rij op prijs gesteld. Frans: “Alles ging goed, de mensen waren bekend en deskundig en er was goed contact. Er was vertraging met de levering van de kookplaat waar Keukenexpo niks aan kon doen, maar ze zorgden er wel voor dat we een tijdelijke andere kookplaat kregen. Dit was toevallig tijdens Kerst, dus dat ze dat hebben geregeld was wel heel fijn!”