Binnenkijken bij

Minouche en Evert-Jan

Neem een kijkje in de strakke keuken van Evert-Jan en Minouche: een ruimtelijke plek met moderne elementen

Evert-Jan en Minouche wonen samen met hun hond in hun gezellige en moderne woning in Maartensdijk. Toen zij bezig waren met het verduurzamen van hun huis kwamen zij erachter dat de hele vloer eruit moest om vloerisolatie te laten leggen. Om deze reden besloten zij het groot aan te pakken en om ook direct de keuken onder handen te nemen.

Een nieuwe keuken met een moderne look

“We hebben eigenlijk de hele benedenverdieping aangepakt”, legt Evert-Jan uit. “De keuken was ook wel echt aan vervanging toe dus we hebben alles in één keer geregeld. We kijken weleens naar tv-programma’s waarin ze allerlei keukens verbouwen. Dat is een van de redenen waardoor we allebei redelijk goed wisten wat we mooi vinden. We zijn uiteindelijk voor een strakke zwarte keuken gegaan omdat we dat echt heel mooi en gaaf vinden. De witte muren en het lichte marmer-look werkblad breken daarentegen de ruimte weer mooi op.”

Een ruimtelijke en strakke keuken

Het verschil met de oude keuken is volgens het stel erg groot. Evert-Jan: “We hadden hiervoor echt een landelijke keuken met houten kastjes. Onze nieuwe strakke keuken is een stuk ruimtelijker. De kleuren en materialen zijn modern en de bovenkastjes zitten bijvoorbeeld ook niet meer tot het plafond. Zo ontstaat er een hele hoop ruimte. We hebben een muurtje uit de ruimte gesloopt zodat de keuken helemaal open zou zijn in plaats van weggestopt in een kleine ruimte. Je kijkt nu heel gemakkelijk de keuken in en dat zorgt ervoor dat je goed in contact blijft staan met elkaar tijdens het koken.”

“De ruimtelijkheid die is gecreëerd vind ik toch echt het fijnst”, vult Minouche aan. “Op advies van Keukenexpo hebben we de prullenbak weggewerkt in de afwerking waardoor het een stuk opgeruimder oogt. We houden van ons huis opgeruimd houden. Er liggen door de indeling gewoon minder losse dingen in de keuken waardoor het netjes blijft. De ruimtelijkheid van deze strakke keuken past daarom een stuk beter bij onze stijl.”

Service van Keukenexpo

“We wisten zelf redelijk goed wat we wilden, maar Keukenexpo had een aantal hele praktische tips over de invulling van de details”, vervolgt Minouche. “Er werd ons aangeraden om voor een RVS-spoelbak te kiezen in plaats van de zwarte bak die wij op het oog hadden, aangezien die beter bestand is tegen kalkaanslag en krassen. Ook zijn Evert-Jan en ik niet even lang dus ze hebben meegedacht over de hoogte van het werkblad. Daar zijn we achteraf allebei heel blij mee.”

“De communicatie verliep ook erg soepel”, vertelt Evert-Jan. “Er werd veel tijd voor ons vrijgemaakt en de lijntjes waren heel kort. Ze hebben ons veel meegenomen in alle mogelijkheden en hadden echt oog voor de dingen waar wij in eerste instantie niet gelijk over hebben nagedacht. We hebben de service allebei als heel positief ervaren!”