Binnenkijken bij

Pauline en Jody

Een formidabel kookeiland met een hoge kastenwand in onze donkere keuken

Een ingrijpende verbouwing gaf de keuken van Pauline en Jody een hele centrale plaats in huis. Het formidabele kookeiland en de hoge kastenwand zijn prominente meubelstukken in de kamer geworden. Zo is een sfeervolle leefkeuken ontstaan die een mooi geheel vormt met de restaurant-achtige ambiance van de eetkamer.

Een grote ruimte vraagt om passende invulling. Het massieve kookeiland met het werkblad van Dekton Laurent vangt onmiddellijk de aandacht. Het heeft een luxe, warme uitstraling en vult de ruimte op elegante wijze. De Bora inductieplaat houdt het eiland vrij – want met de afzuiging geïntegreerd – en ziet er mooi uit bovendien met de stoere knoppen in het blad. De teppanyaki-plaat gebruiken Pauline en Jody dagelijks. De laden in het kookeiland bieden volop bergruimte.

Apparatenwand
Nog veel meer kastruimte zit in de hoge apparatenwand waarin de stoomoven, combioven het koffieapparaat van Miele het beeld bepalen. Verder hebben Pauline en Jody een hoge koelkast, een hoge vriezer en een vaatwasser op hoogte tot hun beschikking. Samen zijn de kasten hoog en breed en toch wordt het beeld nooit te massaal. Daar dragen de open plankenkastjes aan beide zijden zeker aan bij.

Donkere keuken
Er valt enorm veel licht van buiten binnen, dus de keuze voor een donkere keuken was snel gemaakt. ‘Dat komt ook, omdat we de lijn van de eethoek wilden doortrekken’, vertelt Jody. ‘Die heeft een restaurant-achtige sfeer. Die stijl komt zo veel mogelijk terug: in de roomdivider en de garderobekast, tot de nachtkastjes in de slaapkamer aan toe.’

‘We hebben verschillende keukenleveranciers bezocht, maar hadden het beste gevoel bij Keukenexpo.’ Lachend vertellen ze: ‘De ouders van Pauline hebben drie keer een keuken bij Keukenexpo gekocht en hadden alleen maar positieve ervaringen. John Schalkwijk is een paar keer bij ons thuis geweest en dacht fijn met ons mee. We hadden pech dat een eerste keuken niet geleverd kon worden, omdat de fabriek door corona dichtging, maar met de levering en installatie van deze keuken is uiteindelijk alles goed gegaan.’