Binnenkijken bij

Jeanette en Erik

‘De gekozen opstelling is strak en ruimtelijk in onze witte moderne keuken’

Ze betrokken een nieuw, zeer modern vormgegeven huis. De passende strakke keuken daarvoorvonden ze bij Keukenexpo. Het creatieve ontwerp dat Peter Hak voor Jeanette en Erik uittekende benadrukt de eenheid tussen woonkamer en keuken.

De strakke lijnen die het Italiaanse design van de Comprex keuken kenmerken, sluiten perfect aan bij de stalen constructie van de woning. De smetteloos witte styling wordt ‘verzacht’ door de bijzondere houten setting eromheen en de warme grijze gietvloer. ‘We zagen deze keuken in de showroom van Keukenexpo en zagen hem meteen voor ons in deze ruimte’, vertelt Erik.

‘Vrienden van ons waren ook al bij Keukenexpo geweest. Zij vertelden dat we daar andere typen keukens zouden vinden dan bij de meeste andere zaken. We hebben nog wel op andere plekken gekeken, maar Keukenexpo was creatiever en dacht goed mee over de keuken binnen onze architectuur. Dat zie je niet overal, dat je ideeën zo worden vertaald in een ontwerp. Peter Hak zat echt op één lijn met onze gedachtegang.’

Breed kookeiland
De gekozen opstelling is strak en ruimtelijk. Het kookeiland is fors met zijn breedte van 1,20 meter. ‘We woonden hiervoor in een boerderij en waren veel werkruimte gewend. Die hebben we met dit grote blad ook weer. Het versterkt bovendien de connectie met de woonkamer. Je kunt er lekker aan hangen en dan is er nog plaats genoeg om aan te werken.’ Erg blij zijn ze verder met de Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiginstallatie. Die functioneert uitstekend en maakt een grote kap overbodig. In de apparatenwand hebben Jeanette en Erik naast de combi-stoomoven een fraaie koffiemachine, die natuurlijk niet ontbreken mag in zo’n mooie Italiaanse keuken.

Service Keukenexpo
Ze zijn heel blij met het eindresultaat. Door corona liep de levering wel enige vertraging op. ‘We hadden toen de keuze tussen toch een andere keuken kiezen of wachten. Keukenexpo heeft ons geholpen met een noodopstelling om die periode te overbruggen. Gelukkig hebben we daarvoor gekozen. Anders heb je toch altijd het idee dat je niet de keuken hebt die je zo graag wilde. Die hebben we nu wel.’