Binnenkijken bij

Florentine en Floris

‘We hebben een mooie strakke en functionele donkere keuken gekocht bij KeukenExpo’

In een groot gezin moet een keuken zo ruimtelijk en efficiënt mogelijk worden ingedeeld. De oplossing in de nieuwe keuken van Florentine en Floris was een ontwerp langs de lange wand, zodat zij en hun vier kinderen voldoende werk- en loopruimte rond de eettafel behielden.

Het is een grote keuken, maar toch moesten Florentine en Floris slim omgaan met de ruimte. Want: ‘We wilden echt een aparte eetkeuken, met een grote tafel erin.’ De optie van een kookeiland verviel daardoor, maar dat is in dit ontwerp ruimschoots gecompenseerd binnen de lange opstelling met het extra diepe werkblad.

Keukenexpo
Het is een vrij oud huis, maar het keukengedeelte werd vrijwel helemaal nieuw aangebouwd. ‘De look and feel hadden we zelf uitgezocht en overlegd met onze architect. Maar dan moet het natuurlijk ook nog uitgevoerd worden. Vrienden van ons hadden een keuken bij Keukenexpo gekocht. In een hele andere stijl, maar die zag er wel goed uit. En ze waren heel tevreden over hoe ze geholpen waren. Bij Keukenexpo tekende Jan de keuken precies zo uit als wij het hadden bedacht. Hij begreep echt wat we wilden.’

Donkerblauwe keuken
De eigentijds moderne keuken past perfect bij de stijl van het huis. Toen Florentine en Floris deze donkerblauwe kleur voorbij zagen komen, wisten ze meteen: dit is het voor ons. Ze combineren het met een fris wit keramiek werkblad, met een licht gemarmerd patroon erin. In de ‘natte hoek’ nabij de tuin zit de vaatwasser schuin onder de Quooker met gootsteen. Naast het gasfornuis (‘we hebben daar toch voor gekozen, omdat we geen enkele ervaring met inductie hebben; dat kan later altijd nog worden aangepast’) zit een mooi koffiehoekje en in de hoge apparatenwand pronken de oven en wijnklimaatkast van Miele.

Finishing touch is het hoekje met decoratieve, uitgelichte nissen. ‘Dat was nog een ideetje van Jan. Heel leuk’, complimenteert Florentine. ‘Het is allemaal uitgepakt zoals we het voor ons zagen, absoluut!’