Binnenkijken bij

Marjolein en Bas

Een pronkstuk in onze witte moderne leefkeuken is de wijnklimaatkast.

Een strakke witte keuken. Open, licht en fris en van alle gebruiksgemakken voorzien. Marjolein en Bas lieten zich voor de keukenindeling in hun nieuwe woning naar volle tevredenheid adviseren door Keukenexpo.

Het was een bestaand huis waarin ze gingen wonen en ze lieten dat helemaal naar hun smaak verbouwen. ‘Maar de indeling van de keuken, daar kwamen we niet goed uit. We wilden graag een eiland, dat wisten we wel. Want een opstelling langs de muren alleen vonden we een beetje saai. Bij Keukenexpo kwam Jan Hoppenbrouwer met dit idee. Zo hadden we het nog niet bedacht. Het is leuk om zo verrast te worden. We wisten meteen dat we het zo zouden doen.’

Corian werkblad
De donkere gietvloer vormt uiteraard een gouden combinatie met de moderne witte keuken, die fraai wordt afgemaakt met het dunne, subtiele Corian werkblad. ‘Dat zagen we bij Keukenexpo. Daar vielen we gelijk voor.’

Twee ovens
Wat betreft de apparatuur waren er twee zekerheidjes vooraf: een grote koelkast en een Bora inductieplaat met kookveldafzuiging. ‘Jan stelde voor om twee ovens te nemen: een combimagnetron en een stoomoven. Dat is inderdaad fijner dan een oven en een magnetron. Het is prettig als er iemand is die je adviseert bij zulke keuzes.’ De ovens en de koelkast zijn van Siemens. Quooker en spoelbak vinden we op het kookeiland, met de vaatwasser binnen handbereik. Koken op de Bora kookplaat doen Marjolein aan de lange wand, waar verder veel opbergruimte is gerealiseerd in de brede laden.

Wijnklimaatkast
Een pronkstuk ten slotte is de wijnklimaatkast. Het is een aangename luxe voor de liefhebber om de wijn altijd op de ideale temperatuur te hebben liggen. Daarbij is het een aantrekkelijk decoratief element in de keuken. Die heeft van Marjolein en Bas dan ook met recht een ereplaats gekregen op de kop van het kookschiereiland.