Binnenkijken bij

Rik en Jacqueline

Neem een kijkje in de moderne open keuken van Rik en Jacqueline; misschien zwaaien ze wel naar je terug!

Eind 2021 hebben Rik en Jacqueline hun nieuwe huis gekocht in Maartensdijk. Op dat moment werden zij pas de tweede eigenaar van het jaren-60 huis. Het huis was hiervoor nog niet gerenoveerd dus het was tijd om alles onder handen te nemen, waaronder de keuken! Lees hieronder verder over hoe zij samen met Keukenexpo de oude keuken hebben omgetoverd tot een prachtige moderne open keuken.

Verplaatsing van de keuken

De oude keuken was aan de achterkant van het huis gesitueerd, maar Rik en Jacqueline hebben daar verandering in gebracht. Rik: “Wij wilden graag de keuken aan de voorkant van het huis hebben aangezien we dan alle rust hebben in onze woonkamer aan de achterkant. Zo heb je tijdens het relaxen op de bank niet veel inkijk vanaf de straat. Tegelijkertijd vinden we het wél heel leuk dat je kunt zwaaien als er mensen langslopen die we kennen als we aan het koken zijn. Dat geeft gewoon een heel gezellig gevoel.”

Een strakke moderne keuken

Van tevoren wist het stel al redelijk goed wat ze qua vormgeving wilden. “We hebben in samenspraak de hele keuken samengesteld”, vertelt Rik. “Jacqueline is een groot fan van zwart waardoor we gekozen hebben om dat te verwerken in de kasten. Daarnaast wilde ik graag een dikkere betonlook werkblad hebben aangezien dat een tijdloze uitstraling heeft. Dankzij het kookeiland is er veel werkruimte die we kunnen gebruiken tijdens het koken. We genieten ook heel erg van de hoeveelheid kastruimte die we nu hebben. Het resultaat is een moderne open keuken met veel ruimte.”

Hoe heeft Keukenexpo jullie geholpen?

“Keukenexpo heeft ons goed geadviseerd tijdens het proces”, aldus Rik. “Zo hebben we bijvoorbeeld op hun advies gekozen voor nul-graden-lades onder de koelkast om onze groenten en vlees beter te kunnen bewaren. Ook hebben zij goed meegedacht om de vriezer iets minder groot te maken zodat het mooi zou uitlijnen met de rest van de keuken.”

“Eerst was ik geen grote voorstander van het koken op inductie maar op aanraden van Keukenexpo zijn we toch overgestapt naar een Bora kook-afzuigsysteem. Die werkt eigenlijk boven verwachting en het was uiteindelijk een hele goeie keuze als je kijkt naar hoe de gasprijzen het afgelopen jaar zijn gestegen.”

Wat vinden jullie het fijnste aan jullie open keuken?

“Toch wel echt dat je om het kookeiland heen kunt lopen”, vertelt Rik. “Het geeft zo’n ruimtelijk gevoel! Onze dochter racet er vaak allemaal rondjes omheen. Daar kunnen wij echt van genieten. De locatie van de open keuken in de woning is perfect want je houdt altijd contact met de rest van het huis. Het is een heerlijke plek om te koken.”

Zijn jullie tevreden met de service van Keukenexpo?

“We zijn heel tevreden”, zegt Rik. “We konden Jan van Keukenexpo eigenlijk altijd goed bereiken als we nog vragen hadden of om nog dingen te bespreken. Het waren gewoon hele korte lijntjes. Het plaatsen ging ook fantastisch! Binnen anderhalve dag stond eigenlijk de hele keuken erin. We konden voor veel dingen bij ze terecht en alles was mogelijk.”