Binnenkijken bij

Marloes en Tjip

Veel ruimte en strak design: een keuken vol leven

De nieuwe leefkeuken in de jarendertigwoning van Marloes en Tjip zit, met drie jonge kinderen in huis, inderdaad vol leven. Daarop werd in het ontwerp door Keukenexpo al ingespeeld: een mooi strak design, ruim opgezet én kidsproof.

Er kwam een grote verbouwing aan, waarbij een uitbouw aan het huis werd gerealiseerd en de garage bij de woning betrokken werd. Voor de nieuwe keuken zochten ze Jan Hoppenbrouwer op, die ook voor hun vroegere huis de keuken ontworpen had. ‘Dat was de mooiste keuken ooit’, is Tjip vol lof. ‘En we herinnerden ons zijn service als heel eerlijk en realistisch. Hij gaf je een gevoel van vertrouwen. En het was ook leuk. Wij houden van mooie spullen en design en Jan ook. Ook nu weer zijn we samen bezig geweest om er echt iets bijzonders van te maken.’

Ruimtelijke keuken
Het is een groot oppervlak, dus er was ruimte te over voor een groot kookeiland en een flinke eettafel. ‘Jan raadde ons wel aan om de keuken niet té groot te maken en hem ruimtelijk te houden. Dat is inderdaad fijn. Wij zijn geen echte kookfreaks, maar het is wel lekker om voldoende werkplek voor ons samen te hebben als we de lunch klaarmaken voor de kinderen. Die gooien hun tassen neer, komen erbij zitten op de barstoelen als er gekookt wordt, lezen een ‘Duckie’ of spelen met Lego. Er wordt echt geleefd in de keuken.

Kookeiland, hoge kasten
De keuken is elegant, maar vrij sober in zijn vormgeving. Wit met een mooi grijs werkblad. ‘Wij wilden best iets aparts, een rode keuken bijvoorbeeld’, bekent Tjip. ‘Maar Jan wees ons op de houten wand en de vloer die best opvallend is. Dan is het beter om de keuken rustiger te houden.’

Wel met veel praktisch gemak met twee werkbladen: op het kookeiland en tussen de hoge kasten. Ze hebben een grote combimagnetron, een grote koelkast en een grote vriezer, want in een groot gezin wordt veel brood gegeten. De Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiging erin functioneert naar volle tevredenheid.

Een fraaie decoratieve touch vormen de plankjes rechts van de koelkast, waarbij handig gebruik is gemaakt van de ombouw, met een spotje erin verwerkt. ‘Die houten planken komen ook terug in de woonkamer. Jan heeft daar de tekeningen van onze architect voor bij gepakt. Dat heeft hij heel mooi gedaan. Hij heeft er echt oog voor.’