Binnenkijken bij

Karlijn en Jules

De keuken is ruim in alle facetten: om in te koken, te bewegen en in bergruimte

De nieuwe keuken van Karlijn en Jules is modern van design en tijdloos in zijn uitstraling. Maar bovenal is hij ruim in alle facetten: om in te koken, te bewegen en in bergruimte. Het is allemaal gerealiseerd in een ruimte die niet eens overdreven groot is. Ze geven de credits aan het slimme ontwerp dat Peter Hak voor ze uitdacht bij Keukenexpo.

‘De keuken is geplaatst op exact dezelfde plek als waar de vorige bewoners hun keuken hadden staan. Alleen werd daarin de ruimte niet goed gebruikt. Door het handige ontwerp van Peter wordt de erker nu optimaal benut en is het spoelgedeelte hierin geplaatst. De steunpilaar, die aan de linkerzijde van de erker staat, is nu onderdeel van de hoge kastenwand. Als we vrienden op visite hebben, zeggen ze vaak dat we echt een grote keuken hebben; maar de keuken zelf oogt helemaal niet lomp groot.’

Arte keukenblad
Karlijn en Jules wilden graag een lichte keuken met een mooi tijdloos design, dat vervolmaakt is met het Arte-werkblad. En met veel werkblad, omdat Jules een enthousiaste kok is. Dus ook: een grote inductieplaat met flexzones en twee goede ovens, waarvan één stoomoven. Daarnaast kozen ze voor zowel een hoge koelkast als vriezer. Inductieplaat en afzuigkap zijn van ATAG, verder is de keukenapparatuur van Bosch.

Veel kastruimte
Bijkomend voordeel van veel werkblad: daaronder zit veel kastruimte. ‘Daardoor heb je elders in huis minder kasten nodig. Dat houdt de inrichting mooi strak.’ Een bewuste keuze is het open barretje. Dat breekt de ruimte, zonder te massief te ogen en het is een toevoeging die veel sfeer brengt. Karlijn: ‘Als Jules staat te koken kom ik er altijd gezellig bij zitten.’

Beda-keuken
‘Vrienden van ons hadden al een Beda-keuken die we erg mooi vonden en die ook door Keukenexpo was ontworpen. Wij hebben nog twee zaken bezocht, maar bij Keukenexpo hadden we meteen een goed gevoel. Én we waren meteen tevreden over het ontwerp. Het is best spannend, omdat je alles uitkiest aan de hand van stalen, maar we zijn honderd procent tevreden over het resultaat.’