Binnenkijken bij

Carolina en Ronald

Het lange werkblad loopt over in de hoge eettafel in onze grote keuken

Juist een grote keuken zoals Carolina en Ronald die kregen in hun nieuwe woning vraagt om een afgewogen keukenontwerp. In deze moderne keuken beschikken ze over alle benodigdheden en ruimte om heerlijk in te werken en samen te zijn en is wel de ruimtelijkheid behouden.

‘We wilden vooral niet dat de keuken té vol kwam te staan met kastjes. Jan Hoppenbrouwers van Keukenexpo had onze vorige keuken al ontworpen en daar waren we erg tevreden over. Met zijn kennis van keukens en achtergrond als architect kan hij hele mooie oplossingen bedenken. Hij heeft deze opzet gemaakt: juist niet met alle hoekjes ingevuld, maar mooi open. Want ruimte is er genoeg.’

Hoge eettafel
Zeer riante werkruimte (en bergruimte) hebben ze inderdaad in de lange hoek met de Quooker Flex aan de ene en de inductieplaat aan de andere zijde. Het lange werkblad loopt over in de hoge eettafel waaraan het gezin graag eet en gezellig aanschuift bij degene die aan het koken is voor een drankje en een praatje. ‘We hadden er ook een aparte eettafel in kunnen zetten, maar dit was een van de ideeën van Jan. Heel gaaf.’ Het hout van de tafel komt elders in de keuken terug in de planken naast de hoge apparatenwand en boven de koffiehoek.

Zwevend effect
De hoge ingebouwde kasten ogen niet te massaal dankzij het zwevende effect dat aan de onderkant is gerealiseerd. Aan weerszijden van de oven (met warmhoudlade eronder) zijn de twee meter hoge koelkast (links) en vriezer prachtige blikvangers.

De strakke, moderne keuken is uitgevoerd in heel licht grijs. ‘We vonden deze combinatie met het donkere werkblad bij Keukenexpo in de showroom, die vonden we mooi’, vertelt Carolina. ‘Wat ik het fijnst vind aan de keuken is de positie van de tafel. Die is zo handig. Om aan te zitten, maar ook tijdens het keuken: daardoor heb je zowel links als rechts heel veel werkruimte. Multifunctioneel, ideaal!’